Veľká noc bez vajec by nebola Veľkou nocou, nakoľko tento symbol znovuzrodenia má na celom svete hlboko zakorenenú tradíciu. Naučíme vás, ako si jednoducho pripravíte pre kúpačov prekvapenie – čokoládové vajce, ktoré vlastne vajce pripomína len výzorom. V skutočnosti je čokoládovo- broskyňovo-šľahačkové.
Ako na to?
Vo vodnom kúpeli roztopíme za stáleho miešania 300 gramov čokolády. Môže byť horká, ale aj mliečna. Gazdinky však vedia – čím väčší obsah kakaa v čokoláde, tým je lepšia. Čiže aspoň 35% kakaa, ostatné čokolády zostávajú mäkké aj po stuhnutí. Potom zoberieme 4 – 5 kusov menších nafukovacích balónikov (tu sa javia, ako najlepšie tie, ktoré sa používajú na „vodné bomby“). Balóniky nafúkame (nie príliš silno) a viac, ako ich polovicu namáčame do roztopenej čokolády tak, aby na balóniku vznikla silnejšia vrstva – škrupina.
Takto preparované balóniky kladieme na čisté porcelánové tanieriky, kde stekajúca čokoláda vytvorí akýsi podstavec, ktorý zabráni prevrhnutiu vajca do strán.
Otvoríme si jednu konzervu polených marhúľ (cca 480g). 4 – 5 polovičiek si odložíme nabok a ostatné marhule nadrobno nasekáme či zmixujeme na kašu v mixéri. V 4 polievkových lyžiciach šťavy z marhúľ rozpustíme lyžicu práškovej želatíny, pripravíme zmes a spojíme ju so zmixovanými marhuľami – vznikne nám plnka, ktorou po vyschnutí naplníme vajíčka.
Teraz nastáva „okamih pravdy“, v ktorom zistíme, či sme použili naozaj kvalitnú čokoládu. Balónik napriek tomu neodstraňujeme tak, že ho prepichneme ihlou. Opatrne z neho vypustíme vzduch a ešte opatrnejšie ho vyberieme z vajíčka. Ako sme spomínali, dutinu vajíčka najprv naplníme zmesou zmixovaných marhúľ, ktoré nám stuhnú na želatínovú plnku.
Finišujeme. Vyšľaháme si hustú šľahačku s vanilkovým cukrom, do ktorej pridáme stužovač, aby nám dlhšie vydržala. šľahačkou pokryjeme marhuľovú želatínu vnútri škrupiny a na vrch položíme polovičku marhule. Čokoládové vajcia skladujeme v chlade.
Foto: forum.say7.info
Zanechať odpoveď