Internet je zahltený množstvom receptov na prípravu tejto talianskej pochúťky. Pri ponuke talianskych receptov na upútal recept na taliansky chlieb – foccacia (čítaj fokača), ktorý je známy vo svojej krajine už od 19. storočia. Je lahodný a hodí sa ako hlavne jedlo, ako príloha k polievkam, ale aj podklad pre pizzu. Na ozdobu môžete použiť olivy, paradajky, pesto alebo cibuľu. Jeho príprava je pomerne jednoduchá.
Na prípravu potrebujeme:
250 dkg hladkej muky
2 dcl vody
¼ droždia
1 lyžica morskej soli
5cl oleja extra virgin
V miske zmiešame vodu s droždím a postupne pridávame hladkú múku až kým nevznikne hladké cesto. Pripravené cesto prikryjeme a necháme v teple vykysnúť asi tak 30 minút. Z vykysnutého cesta vypracujeme dva bochníky, ktoré polejeme olivovým olejom, posypeme morskou soľou. Rukami olej rozotrieme po celom bochníku a prstami ho vklepeme do cesta. Cesto nevaľkáme, ale vypracujeme prstami, aby sa cesto spojilo s olejom a so soľou. Oba chleby dáme na plech s papierom na pečenie a na vrch poukladáme oblohu podľa nášho výberu. Vo vyhriatej trúbe pečieme asi 12 minút pri teplote 220 – 250°C. Chleby necháme vyhladnúť a následne konzumujeme.
http://www.forks.ca/
Zanechať odpoveď