Archív

Liečivý nápoj TIBI

[* youtube:p-t9C7PoBRc *]
Ďalším z rady nápojov prospešných pre zdravie, je nápoj z kryštáľov TIBI. TIBI je podobný ako kombucha ale jeho účinky sú niekoľkonásobne vyššie. V podstate je to osviežujúci šumivý nápoj, čo môže byť počas leta aj v rámci pitného režimu veľmi efektné. Označuje sa aj ako vodný kefír alebo japonské kryštály.

Čo TIBI teda je?

[* youtube:V3UXqd9R4R8 *]

Nápoj TIBI sa pripravuje z krištálikov TIBI, ktoré vyzerajú ako malé , biele a krehké zrniečka. Množia sa veľmi rýchlo a k životu potrebujú len vodu a cukor. Čiže v cukrovej vode spotrebúvavajú cukor a na oplátku uvoľňujú do vody látky, ktoré pozitívne pôsobia na náš organizmus.
Ako TIBI pomáha?
V prvom rade čistí organizmus od toxických látok, posilňuje imunitu a dodáva vitalitu. Jeho ďalšie účinky sú:
-regulácia krvného tlaku a krvného cukru
– pomáha pri migréne, alergii, astme, zápale priedušiek, tuberkulóze
– lieči ľadviny, močový mechúr
– pomáha pri exzémoch a pri všetkých ochoreniach pleti
– znižuje nekľud a depresie
– lieči ochorenie hrubého čreva, podporuje zdravé fungovanie tráviaceho systému
– vytvára prospešné vitamíny, látky a baktérie potrebné pre každodenný zdravý život.

Ako sa TIBI pripravuje?

[* youtube:vZvXuLr69t0 *]

Trojlitrovú fľašu naplníme vodou (v prípade, že používame hermeticky uzatvárateľnú fľašu, naplníme ju len do dvoch tretín pretože vo fľaši sa budú tvoriť plyny, ktoré by ju mohli roztrhnúť). Vo vode rozpustíme 6 – 9 lyžíc cukru, šťavu a kôru z citróna. Do vody následne pridáme sušené ovocie ( dve zrná sušených fíg, sliviek alebo iného ovocia) a jeden menší pohár zrniečok TIBI. Následne uzatvoríme fľašu a kefír necháme kvasiť pri izbovej teplote dva až tri dni. Po tejto dobe nápoj scedíme a necháme vychladiť.
Spôsobov ako pripraviť nápoj TIBI je viacero ale v podstate sa líšia len od množstva cukru a ovocia.
Po stočení nápoja kryštáliky prepláchneme studenou vodou a postup opakujeme.

Treba pripomenúť, že nápoj môže po 48 hodinách kvasenia obsahovať 2-3% alkoholu.
Spotreba na jedného človeka je 1,5 litra denne.

Ešte jedna pripomienka: príprava kefíru nie je vôbec náročná, no pri jeho príprave nie vhodné používať chlórovanú vodu ani žiadne kovové „náčinie“ .